W WOROL naszym priorytetem jest satysfakcja klientów. Dlatego na każdym kroku pilnujemy, aby nasz asortyment spełniał normy, a jego produkcja miała jak najlepszy wpływ na otoczenie.
Zapraszamy do zapoznania się z naszym katalogiem.
Nasze produkty
Oferujemy szeroki asortyment produktów. Skontaktuj się z nami i dowiedz się więcej
o możliwościach współpracy oraz o tym, jak możemy dostosować się do Twoich potrzeb.
W ramach sprzedaży hurtowej oferujemy naszym klientom:
Nasze produkty są dostosowane do różnych potrzeb przemysłowych i spożywczych.
Oferujemy olej rzepakowy o niskim stężeniu fosforu, spełniający normy Unii Europejskiej.
Nasze kwasy tłuszczowe są idealne dla przemysłu paszowego i chemicznego.
Olej rzepakowy rafinowany dzięki niskiej zawartości tłuszczów nasyconych i bogactwu nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 jest idealnym wyborem do celów spożywczych, np. przy codziennym gotowaniu.
Olej spełnia normy UE i polskiego prawa dotyczące produktów spożywczych.
Dzięki naszej technologii, olej jest wyjątkowo czysty i bezpieczny w użyciu.
Nasze produkty
W WOROL pasjonuje nas każda część procesu rafinacji, dlatego chętnie o nim opowiemy.
Dowiedz się, jak uzyskujemy najlepszej jakości rafinowany olej rzepakowy.
Eliminuje substancje i osady z surowego oleju rzepakowego.
Usuwa wolne kwasy tłuszczowe, poprawiając jakość oleju.
Eliminuje substancje barwne, oraz pozostałe zanieczyszczenia, nadając olejowi klarowność i pożądany kolor.
Usuwa niepożądane zapachy i smaki, poprawiając jakość i smak oleju.
Porafinacyjne kwasy tłuszczowe to produkt idealny dla przemysłu paszowego i chemicznego. Dzięki swojej wszechstronności, znajduje zastosowanie w wielu branżach.
Idealne do przemysłu paszowego, chemicznego, włókienniczego i garbarskiego.
Produkcja zgodna z zasadami zrównoważonego rozwoju, co potwierdza nasz certyfikat KZR INiG.
Zapraszamy do skorzystania z naszej listy najczęściej zadawanych
pytań lub z formularza kontaktowego.
Olej rzepakowy ma neutralny smak i wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych. Jest bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe (omega-9) oraz zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak omega-3 i omega-6. Ma również wysoką temperaturę dymienia, co czyni go idealnym do smażenia.
Olej rzepakowy pozyskiwany z nasion rzepaku odmian podwójnie ulepszonych (odmiana 00) jest olejem uniwersalnym, nadającym się do celów spożywczych i przemysłowych, a jednocześnie uznawany jest za najzdrowszy olej roślinny w żywieniu człowieka.
Tak, olej rzepakowy zawiera kwasy tłuszczowe omega-3, głównie kwas alfa-linolenowy (ALA), który jest korzystny dla zdrowia serca i mózgu. Odgrywa ważną rolę w funkcjonowaniu tkanek nerwowych.
Olej rzepakowy ma jedną z najniższych zawartości tłuszczów nasyconych spośród olejów roślinnych, co czyni go zdrowym wyborem. Ponadto zawiera idealny stosunek kwasów omega-6 do omega-3, co wpływa korzystnie na zdrowie serca i układ krążenia. Inne zalety oleju rzepakowego to:
Nie, olej rzepakowy, podobnie jak inne oleje roślinne, nie zawiera cholesterolu.
Wartość energetyczna oleju rzepakowego wynosi około 884 kcal na 100g.
Olej rzepakowy znajduje zastosowanie w kuchni jako olej do smażenia, pieczenia, sałatek oraz jako składnik sosów. W przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym jest używany w produktach pielęgnacyjnych.
Ponadto olej rzepakowy wykorzystywany jest do produkcji: estrów metylowych kwasów tłuszczowych będących komponentami biopaliw, olejów przemysłowych, smarów, płynów do przekładni hydraulicznych, farb olejnych i pokostów, farb drukarskich, oleochemikaliów, a także linoleum.
Tak, olej rzepakowy nadaje się doskonale do smażenia. Ma wysoką temperaturę dymienia (240°C), co pozwala na bezpieczne smażenie w wyższych temperaturach oraz zawiera wysoką zawartość jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. W związku z czym nie traci swoich właściwości podczas smażenia. Dzięki dużej zawartości tokoferoli (witamina E) olej rzepakowy jest produktem o dużej stabilności, a to powoduje, że jest odporny na wysoką temperaturę.
Tak, olej rzepakowy może być stosowany do pieczenia, ze względu na wysoką temperaturę dymienia, neutralny smak i właściwości zdrowotne.
Tak, olej rzepakowy jest stosowany w kosmetykach do pielęgnacji skóry i włosów, dzięki swoim właściwościom nawilżającym i regenerującym.
Dzięki zawartości przeciwutleniaczy i beta-karotenu odmładza i rozjaśnia skórę. Zapobiega nadmiernemu przesuszeniu i łagodzi objawy chorób takich jak łuszczyca.
Olej rzepakowy jest używany w produkcji biopaliw, smarów przemysłowych, a także jako surowiec do produkcji oleochemikaliów.
Proces tłoczenia obejmuje mielenie nasion rzepaku, ich ogrzewanie i wyciskanie oleju. Można też przeprowadzić proces tłoczenia bez użycia wysokich temperatur tzw. tłoczenie na zimno.
Olej tłoczony na zimno ma wyższą zawartość składników odżywczych, naturalny smak i aromat. Olej rafinowany jest oczyszczony z zanieczyszczeń, co daje mu dłuższą trwałość i neutralny smak.
Nierafinowany olej rzepakowy zachowuje więcej naturalnych składników odżywczych, ale ma krótszy okres przydatności do spożycia. Rafinowany olej jest bardziej stabilny i lepszy do smażenia w wysokich temperaturach.
Spożywanie oleju rzepakowego wspiera zdrowie serca, obniża poziom cholesterolu, działa przeciwzapalnie oraz wspomaga układ krążenia dzięki obecności kwasów omega-3. Nasz produkt:
Tak, olej rzepakowy jest uważany za zdrowy dla serca dzięki niskiemu poziomowi tłuszczów nasyconych i wysokiej zawartości omega-3. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 zawarte w oleju pozytywnie wpływają na pracę mięśnia sercowego i działanie całego układu krwionośnego.
Olej rzepakowy zawiera zdrowe tłuszcze nienasycone, które są zalecane na diecie niskotłuszczowej w umiarkowanych ilościach.
Tak, olej rzepakowy dzięki swoim właściwościom nawilżającym i odżywczym jest stosowany w produktach do pielęgnacji skóry.
Olej rzepakowy jest bezpieczny dla dzieci i kobiet w ciąży, ze względu na jego korzystny profil kwasów tłuszczowych.
Olej rzepakowy ma niższy ślad węglowy w porównaniu z innymi olejami, a jego uprawa wymaga mniej pestycydów i wody. Rzepak wykorzystywany do produkcji jest naszym surowcem rodzimym, uprawianym głównie w Polsce. W związku z czym generowany jest znacznie mniejszy ślad węglowy z etapu transportu i dystrybucji w stosunku do innych surowców.
Oferujemy szeroki asortyment olejów rzepakowych
dla Twojego biznesu. Sprawdź możliwości współpracy.